Bully Therapy eTwinning

09.02.2024 96

Bully Therapy eTwinning

21 okul ortaklığı ve 7 ülkeden katılım ile “Bully therapy” adlı e-twinning projemiz başlamıştır. Öğrencilere zorbalıkla etkili bir şekilde mücadele etmek için gerekli bilgi, beceri ve duyarlılığı kazandırmayı amaçlayan projemiz;

• ·        Zorbalığın ne olduğunu açıklayarak, öğrencilerin kavramı anlamalarına yardımcı olmak için gerçek hayattan örnekler kullanarak farkındalık oluşturmak.
  • ·        Öğrencilerin birbirlerinin duygularını anlamalarını sağlayarak empati becerilerini güçlendirmek.
  • ·         Öğrencilere duygularını açıkça ifade etmeyi, başkalarının duygularını anlamayı ve olumlu iletişimi geliştirmeyi öğretmek.
  • ·         Öğrencilere zorbalık durumlarını derhal yetişkinlere bildirme ve gerektiğinde yardım arama konusunda talimat vermek.
  • ·         Eğlenceli ve etkileşimli etkinlikler aracılığıyla aktif katılımı ve işbirlikçi çalışmayı teşvik etmek.
  • ·         Karşılıklı yardımlaşmayı teşvik ederek okul içinde destekleyici, saygılı ve güçlü bir topluluk oluşturmak.
  • ·         Öğrencilerin problem çözme becerilerini geliştirmek için zorbalık durumlarıyla başa çıkma stratejilerinin öğretilmesi.
  • ·         Proje kapsamında düzenlenen etkinliklerle öğrencilere keyifli bir öğrenme deneyimi yaşatmak için çalışmalar sergileyecektir.

Adres:
Selahaddin Eyyubi BİST Anadolu Lisesi Selimbey Mah. Melen Cad. Kale Yolu Üzeri Nene Hatun 1.Sok. No15 İpekyolu/ VAN TURKIYE